2e Competitiewedstrijd keuze-oefenstof

25 april 2009

Chloé Haulussy Joyce de Lange
Chloé Haulussy Joyce de Lange


OKK-selectie  in breedte gegroeid

Afgelopen zaterdag turnden de jeugd-, junior- en seniorturnsters van de A-selectie van gymnastiekvereniging OKK hun tweede competitiedag. Net als vorige keer eindigde het beste team op de 4e plaats, maar de overige twee teams werden 5e en 7e in het veld van 12 teams. Het tweede team had zelfs bijna net zoveel punten als het beste team. Een bewijs dat OKK in de breedte is gegroeid.

Hoewel het op de landelijke wedstrijden dit jaar OKK prima vergaat – met zes finaleplaatsen en meerdere podiumplaatsen, met de competitie wil het maar niet lukken de bovenste plaatsen te bezetten. Positief was afgelopen zaterdag dat diverse turnsters, die in de race naar de finales de boot misten nu prima individuele prestaties neerzetten. Achter finaliste 4e divisie Laura Verhoeven, die ondanks een lichte blessure, stabiel als altijd turnde en de 4e plaats individueel bezette, eindigden Joyce de Lange (8e), Manon Meeusen (9e), Lisanne Fioole en Naomi Vink (beiden gedeeeld 10e) ook in de top-10 van deze wedstrijd in een veld van 70 deelneemsters.
Joyce de Lange scoorde het best bij vloer met 8.55 en werd in team II eerste van haar team. Manon Meeusen deed het in dit team overigens nog beter op vloer en scoorde het uitstekende cijfer: 8.75. Lisanne Fioole scoorde zowel op balk als vloer 8.10 en legde daar de basis voor haar hoge notering. Naomi Vink’s beste toestel was ook vloer, waar ze met 8.15 tweede van haar team werd.

Chloé Haulussy was de beste van team I. Chloé turnde een goede wedstrijd. Bij sprong lukte voor het eerst haar overslag hele draai goed en ook bij brug scoorde ze met 8.20 hoog. De 13e plaats deelde ze met Marlot Warso van team III,, die nog een landelijke finale mag turnen. Marlot scoorde ook bij brug het hoogst (8.20). Direct daarachter werd Martine Kuiper 15e. Martine’s beste prestatie leverde ze bij vloer met 8.40. Thara Bakker werd 17e, net achter Martine. Haar beste score behaalde ze bij brug. De 8.45 is een uitschieter in positieve zin voor haar op dit toestel .

De overige turnsters van OKK moesten met een bescheidenere plaats genoegen nemen. De zussen Jade (21e) en Chloé Snijders (22e) eindigden vlak achter elkaar. Jade deed ‘t het beste bij sprong met 8.15, terwijl Chloé bij vloer zelfs kwam tot 8.40. Caroline Mom (26e) en Lashwandra Sambo (28e), die beide landelijk het verst zijn gekomen - zij zijn beide finalist in de 2e divisie – deden hun klassement bij balk de das om. Zij scoorden beiden bij sprong het best 8.20 en 8.05, de laatste score behaalde Lashawndra ook bij brug. Romy Gerhardt (33e) turnde een prima overslag bij sprong, maar behaalde bij brug haar hoogste score met 7.80. Alise Klijn (35e) deed het met 7.95 op vloer het beste. Inès Haulussy (36e) tenslotte verdiende wellicht de grootste pluim. Zij kneusde een paar dagen voor de wedstrijd haar duim, waardoor ze eigenlijk niet kon en mocht turnen. Ze zette echter toch door en turnde een stabiele wedstrijd met als beste prestatie brug (7.85).

 


Uitslagenlijst


Team I


Team II

Team III